

برنامه نویسی تحت وب چیست ؟
برنامه نویسی تحت وب به برنامه نویسی گفته می شود که برای تولید نرم افزار های تحت وب استفاده می شود. این نرم افزار ها برای انجام امور مختلف به صورت آنلاین طراحی و ساخته می شوند. برنامه های تحت وب معمولا با یکی از زبان های ASP.Net ،PHP ،JAVA، پایتون و … نوشته شده و روی سرور قابل نصب است.
می توان گفت امروزه تقریبا نیمی از جمعیت کره زمین یعنی حدود ۳٫۵ میلیارد نفر کاربر اینترنت هستند. پس دسترسی داشتن به سایت ها و از آن مهم تر، ساخت یک سایت می تواند نقش مهمی در زندگی، کسب و کار و حتی تفریحات ما داشته باشد. سایت ساز های آنلاین ممکن است راه ساده ای برای داشتن یک سایت باشند اما داشتن یک سایت حرفه ای که تنظیمات آن به دلخواه و متناسب با حرفه شما باشد، وجه بهتری از شما به کاربران نشان خواهد داد. البته حدود ۷۰ درصد از کسب و کار های حرفه ای این تصمیم درست را می گیرند. برنامه نویسی وب (Web Development) شامل ساخت یک سایت به طور کامل و پشتیبانی همه جانبه آن است.
یکی از دلایل محبوبیت برنامه های تحت وب، سادگی و قابل دسترس بودن در طول شبانه روز است. برای استفاده از برنامه های وب کافیست کاربر با استفاده از یک مرورگر با اینترنت وصل شود و از برنامه مورد نظر استفاده کند. اکر بخواهیم به صورت مثال توضیح دهیم میتوانیم اشاره ای به سایت های مختلف مثل Gmail، یاهو و امثال این برنامه ها کنیم. در واقع زمانی که شما به یک سایت متصل می شوید و به انجام اموری مانند ارسال ایمیل، خرید آنلاین، سیستم حسابداری، امور بانکی و … می پردازید با یک برنامه تحتوب در حال کار کردن هستید.
دلایل استفاده از برنامه های تحت وب
۱- عدم نیاز به نصب نرم افزار روی سیستم کاربر استفاده کننده : بدون نیاز به هیچ گونه dll یا زیر سیستمی، در صورتی هم که نرم افزار تحت وب نیاز به DLL یا فایل های جانبی دیگری داشته باشد با بارگزاری آن ها در سرور دیگر نیاز به نصب یا کپی آن در سیستم کاربر استفاده کننده نمی باشد.
۲- یکپارچگی سیستم و گزارش گیری و ارسال اطلاعات آنلاین ( امکان آنلاین کردن سیستم در بستر اینترنت ) : این یکپارچگی بسیار حائز اهمیت است. زیرا دغدغه ای در مورد از دست دادن اطلاعات در سیستم کاربر استفاده کننده وجود ندارد، در نظر بگیرید اطلاعات شما در یک سیستم محلی در کامپیوتر کاربر می باشد و ناگهان مشکلی در سیستم او به وجود می آید همیشه این دغدغه وجود دارد که اطلاعات کاربران از دست برود، البته در این گونه سیستم ها امکانات پشتیبان گیری وجود دارد اما در سیستم سرور این وظیفه بر عهده سرور و مدیران سیستم می باشد.
۳- به روز رسانی آسان تر سیستم بدون نیاز به نصب مجدد نرم افزار بر روی سیستم کاربر استفاده کننده.
۴- سرعت و سهولت دسترسی به اطلاعات بدون نیاز به نصب هیچگونه نرم افزار : سازگاری با کلیه سیستم عامل های ویندوز، لینوکس، اندروید، IOS و ….
۵- دسترسی به نرم افزار در هر ساعت و هر مکانی حتی خارج از کشور.
ابزار های برنامه نویسی وب
برای اجرای دستورات php یا asp نیاز دارید تا کامپیوتر خود را به یک سرور محلی (local host) تبدیل کنید. علاوه برآن به یک ویرایشگر متن نیاز دارید تا دستوراتتان را در آن بنویسید.
- نرم افزارXAMPP یا WAMPP : این نرم افزارها سیستم شما را به یک سرور محلی تبدیل می کنند که قابلیت اجرای کد های سمت سرور را داشته باشد.
- ویرایشگر متن مانند دریم ویوور: این نرم افزار محیطی را برای نوشتن کد در اختیار شما قرار می دهد.
بیشتر بخوانید >> Google Android چیست؟
تفاوت برنامه نویسی تحت وب و برنامه نویسی کامپیوتر
برنامه نویسی کامپیوتری در قالب یک نرم افزار بر روی یک کامپیوتر است. این برنامه می تواند در دستگاه دیگری هم باشد ولی امکان دسترسی هم زمان چند کاربر در یک لحظه به یک برنامه وجود ندارد. کد ها توسط یک کامپایلر با مفسر روی دستگاه ترجمه و اجرا می شود. اما در برنامه های تحت وب به صورت خط به خط اجرا می شود و در یک مرورگر به صورت ایستا یا غیر ایستا نمایش داده می شود.
از مزیت های برنامه تحت وب در دسترس بودن آن در هر لحظه و هر جایی می باشد. در واقع وب ها هم نوعی نمایش کد ها هستند اما به این صورت که یک جا نوشته شده اند و از طریق اینترنت و مرور گر ها همیشه قابل اجرا و در دسترس هستند. چند کاربر می تواند در یک لحظه با وارد کردن آدرس یک سایت، محتوای آن فرا خوانی شود و کدهای نوشته شده هر بار برای کسانی که فراخوانی را انجام داده اند اجرا می شود. پس نیازی به نصب روی دستگاه ها را ندارند و در دسترس تر هستند.
نتیجه :
برای نوشتن برنامه های آنلاین اعم از سایت و سرویس دهنده های آنلاین از برنامه نویس تحت وب استفاده می شود. پس برنامه نویسی که برای نوشتن نرم افزار ها و سایت های تحت وب استفاده می شود برنامه نویسی وب است.
چند نکته قبل از وارد شدن به دنیای برنامه نویسی لازم به ذکر می باشد. این است که اگر به این حوزه علاقه مند نیستید هرگز وارد این حوزه نشوید. و اینکه با برنامه وارد شوید و نکته ی سوم این است که رسیدن به موفقیت در این حوزه نیازمند تلاش و پشتکار است.