

مقایسه URL و دامنه
وقت آن است که نام دامنه خود را پیدا کنید و اولین وب سایت خود را شروع کنید. اما ، فقط یک مسئله وجود دارد اصطلاحات فنی بسیار مختلفی وجود دارد؛ این مسئله می تواند چالش برانگیز باشد که بفهمید قبل از شروع ثبت نام دامنه خود به چه چیزهایی نیاز دارید و به چه چیزهایی نیازی ندارید.
مراحل فنی زیادی وجود دارد که شما باید برای ایجاد زمینه برای حضور آنلاین خود اقدام کنید. با هریک از این مراحل ، ده ها اصطلاح فنی ارائه شده است که آماده سفر شما هستند.
دو مورد از اصطلاحاتی که احتمالاً با آنها روبرو شده اید نام دامنه و URL هستند. غالباً ، می بینید که اینها شاید یکی باشند ، اما در واقع چیزهای متفاوتی هستند.
نگران نباش در این پست کلیه تفاوت ها و شباهت های بین URL ها در برابر نام دامنه را توضیح میدهیم، بنابراین می توانید در یافتن نام دامنه و ایجاد سایت جدید خود اقدام کنید.
در زیر می توانید در مورد تفاوت های بین URL و نام دامنه ، چرا از آنها استفاده شده و برنامه های مختلف آن ها بیاموزید تا بتوانید دامنه و وب سایت خود را به درستی تنظیم کنید.
URL چیست؟
URL مخفف Universal Resource Locator است ، اما تقریباً همیشه می شنوید که به عنوان URL از آن استفاده می شود.
وقتی به نوار آدرس مرورگر خود نگاه می کنید ، می بینید که تمام URL نمایش داده می شود. این شامل تمام اطلاعات لازم برای یافتن صفحه مناسب در وب سایت است.
به عنوان مثال ، کل URL این وبلاگ https://www.ochmakh.ir/blog/url-vs-domain/
متوجه خواهید شد که نام دامنه (ochmakh.ir) در URL درج شده است. اما ، این فقط یک قطعه از کل URL است. می توانید از URL به عنوان نقشه ای استفاده کنید که مرورگر شما می تواند از آن برای دسترسی به صفحه مناسب ، منبع یا تصویر روی سرور وب استفاده کند.
مؤلفه های مهم یک URL شامل یک پسوند دامنه یا دامنه سطح بالا (TLD) ، نام دامنه و پروتکل انتقال ایمنی متن فوق العاده ، که ‘https: //.” است.
نام دامنه چیست؟
ممکن است یک نام دامنه ساده به نظر برسد ، اما کار ساده ای نیست ، به ویژه اگر تازه کار وبسایت آنلاین را شروع کنید. نام دامنه وجود دارد تا وب سایت ها برای شما و بازدیدکنندگانتان قابل دسترسی تر باشند.
به عبارت ساده ، نام دامنه آدرسی است که برای دسترسی به یک وب سایت در نوار آدرس تایپ می کنید. به عنوان مثال ، نام دامنه این وب سایت ochmakh.ir است ، در حالی که نام دامنه گوگل google.com است.
نام دامنه بخش مهمی از برند آنلاین شما است و باید برای بازدید کنندگان شما به یاد ماندنی باشد.
برای داشتن یک وب سایت که توسط کاربران معمولی وب قابل دسترسی باشد ، به یک نام دامنه و یک هاست نیاز دارید. هنگامی که یک بازدید کننده نام دامنه شما را در نوار آدرس خود قرار می دهد ، مرورگر وب با میزبان ارتباط برقرار می کند که دامنه به آن اشاره دارد و وب سایت همراه را به بازدید کننده سرویس می دهد.
اگر به نظر می رسد کمی پیچیده است ، اجازه دهید به این مثال نگاه کنیم:
به نام دامنه خود به عنوان شماره تلفن همراه خود فکر کنید. وقتی شخصی می خواهد به شما برسد ، شماره شما را شماره گیری می کند ، و شما می شنوید که آن را بر روی تلفن شما زنگ می زند. در این سناریو ، شماره تلفن شما دامنه و تلفن همراه شما وب سایت شماست.
همچنین می توانید یک نام دامنه را بدون ایجاد یک وب سایت مرتبط ایجاد کنید. برخی از افراد با خرید و فروش نام دامنه در فرایندی که به عنوان تلنگر دامنه شناخته می شود ، درآمد خود را تأمین می کنند.
درک سازمان دامنه
اکنون که درک بهتری در مورد نام دامنه دارید ، اجازه دهید نگاهی به برخی از تک تک اجزای تشکیل دهنده نام دامنه بیندازیم.
رایج ترین نقطه سردرگمی دامنه سطح بالا (TLD) یا پسوند دامنه است. این .com ، .org یا .net است که دامنه شما را دنبال می کند. ممکن است نام دامنه رویای خود را فکر کرده باشید ، اما وقتی جستجو می کنید که در دسترس باشد ، می فهمید که TLD مورد نظر شما در دسترس نیست.
به طور کلی ، .com ، .org و .net محبوب ترین و پرکاربرد برنامه های افزودنی دامنه هستند. اما ، شما همچنین دارای TLD هایی هستید که مربوط به بازارهای محلی خاص و کشورهایی مانند .co.uk ، .ca و .com.au است.
در حین جستجوی نام دامنه خود ، همچنین خواهید دید که ده ها TLD دیگر وجود دارد. به طور کلی ، شما می خواهید با آنهایی که محبوب ترین هستند هماهنگ باشید و از مواردی که با وب سایتهای بااعتبار کمتری مانند .info در ارتباط هستند جلوگیری کنید.
اما این به اختیار شما است. برخی از وب سایت ها حتی ترجیح می دهند از TLD های سرگرم کننده و منحصر به فرد استفاده کنند ، زیرا این امر با نام تجاری آنها منطقی است.
هر زمان که نام دامنه را خریداری می کنید ، اقدامی هوشمندانه برای خرید هر یک از دیگر TLD های محبوب دیگر است که در دسترس است. این مارک تجاری شما را بصورت آنلاین محافظت می کند .
سیستم نام دامنه چیست؟
اصطلاح دیگری که احتمالاً با آن روبرو شده اید سیستم نام دامنه (DNS) است. به این ترتیب اسامی دامنه و آدرسهای IP ترجمه می شوند.
وقتی نام دامنه را در یک مرورگر تایپ می کنید ، DNS آن دامنه را به آدرس IP سرور وب که فایلهای وب سایت در آن قرار دارد ترجمه می کند.
این یکی از دلایل اصلی وجود نام دامنه برای دسترسی به وب سایتهایی با نام های به یاد ماندنی است. اگر می خواهید به یک سایت دسترسی داشته باشید ، قبل از سیستم DNS ، باید آدرس IP هر وب سایت داده شده را به خاطر بسپارید.
سیستم DNS باعث می شود تا بتوانیم به جای اینکه تایپ کردن یک شماره پیچیده و دشوار بتوانیم ‘ochmakh.ir’ را در مرورگرهای خود تایپ کنیم و از این سایت بازدید کنیم.
نحوه ارتباط دامنه ها با نام دامنه
یکی از جنبه های نهایی یک نام دامنه ، subdomains است. این موارد می تواند کمی گیج کننده باشد ، به خصوص اگر اولین بار است که یک وب سایت ایجاد می کنید.
در اصل ، یک زیر دامنه قسمت دیگری از نام دامنه اصلی شما است. Subdomains معمولاً برای کمک به جدا کردن و سازماندهی قسمت های خاصی از وب سایت شما استفاده می شود. یک زیر دامنه قبل از نام دامنه اصلی شما ، مانند وبلاگ موجود در .m blog.mysite.com ، خواهد آمد. ”شما می توانید همانطور که دوست دارید برای دامنه اصلی خود ، تعداد زیر دامنه ایجاد کنید.
از زیر دامنه ها به دلایل مختلف استفاده می شود ، اما در اینجا برخی از دلایل متداول برای ایجاد زیر دامنه وجود دارد:
- برای فروش محصولات تجارت الکترونیکی: از آنجا که فروشگاه های تجارت الکترونیک نسبت به یک وب سایت استاندارد به سطح امنیتی و نرم افزاری متفاوتی احتیاج دارند ، ممکن است از یک زیر دامنه برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین جداگانه استفاده کنید که هنوز با دامنه اصلی شما مرتبط است.
- برای جدا کردن وبلاگ خود: بسیاری از راه اندازی ها و مشاغل آنلاین دیگر وبلاگ های خود را در زیر دامنه نگه می دارند. این به شما امکان می دهد برای مدیریت محتوا از یک CMS جداگانه استفاده کنید ، که ممکن است در وب سایت اصلی خود نصب نکرده باشید.
- برای ایجاد یک سایت مرحله بندی سایت: اگر سایت خود را دوباره طراحی می کنید ، می توانید یک زیر دامنه ایجاد کنید که می توانید از آن برای ساخت سایت خود استفاده کنید. به همین ترتیب ، اگر شما یک توسعه دهنده هستید ، می توانید زیرساخت های جداگانه ایجاد کنید زیرا وب سایت های مشتری را ایجاد می کنید ، بنابراین می توانید کارهای خود را در هنگام ساخت سایت های خود به نمایش بگذارید.
- برای ایجاد یک بخش منابع: بسیاری از سایت ها بخش های جداگانه ای از منابع و پشتیبانی ایجاد می کنند که جدا از بقیه سایت های آنها هستند. اگر محتوای زیادی ایجاد می کنید که از یک وبلاگ یا بقیه نسخه وب سایت خود استفاده می کنند ، این می تواند به شما در بهتر ساختن محتوا کمک کند.
URL در مقابل دامنه: شباهت های کلیدی
نام دامنه در یک URL موجود است. اگرچه URL كل است و دامنه فقط بخشی از آن است ، اما برخی شباهت ها وجود دارد كه این دو دارند.
در اینجا دو مشترکات مهم بین دامنه ها و URL ها را پیدا خواهید کرد:
۱٫ آنها با مرورگر وب شما همان رفتار را دارند
اگرچه یک URL و یک نام دامنه تعاریف فنی مختلفی دارند ، اما با مرورگر شما به همان روش برخورد می شوند.
به عنوان مثال ، اگر ‘https://ochmakh.ir’ را وارد کنید ، شما را به همان صفحه می فرستد اگر می خواستید به سادگی ‘ochmakh.ir’ را تایپ کنید. با این وجود ، برای دسترسی به سایت نیاز دارید. TLD و همچنین نام دامنه ، بنابراین صرف نظر از کدامیک که وارد می کنید ، به آدرس https://www.ochmakh.ir/ خواهید رسید.
۲٫ آنها بخشی از همان آدرس وب هستند
به عنوان مثال ، وقتی آدرس خانه خود را به یک دوست می گویید ، احتمالاً می توانید خیابان Highland 1234 را بگویید. از آن اطلاعات به تنهایی ، دوست شما می تواند از شهر ، ایالت و کد پستی آدرس شما استنباط کند. این یک مثال عالی نیست ، اما یک URL کامل شامل نام دامنه در داخل آن است.
URL در مقابل دامنه: تفاوتهای کلیدی
حتی اگر متوجه شوید که اصطلاحات URL و نام دامنه به صورت آنلاین قابل استفاده هستند ، اما این یکسان نیست.
در اینجا دو تفاوت اصلی بین نام دامنه و URL وجود دارد.
۱٫ URL یک آدرس وب کامل است
URL یک آدرس اینترنتی کامل است که می تواند یک دامنه خاص یا یک صفحه اختصاصی را در یک دامنه مشخص قرار دهد. این کلیه اطلاعات لازم برای شناسایی و نمایش یک صفحه ، منبع یا قطعه رسانه مانند تصویر را به مرورگر وب ارائه می دهد.
از طرف دیگر نام دامنه یک فرم ساده تر URL است و به جای یک آدرس IP فنی مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه آن دسترسی آسانتر به یک وب سایت مشخص است. نام دامنه ها دارای مارک تجاری هستند و می توانند به یک نام تجاری نیز اشاره کنند.
۲٫ یک URL اطلاعات بیشتر در اختیار شما قرار می دهد
نام دامنه فقط یک جنبه واحد از URL است. بدون بقیه عناصر فنی یک URL ، نام دامنه بسیار ارزشمند نیست. به عنوان مثال ، اگر فقط نام دامنه را در مرورگر وب خود تایپ می کنید ، در پایان یک جستجوی کلمه کلیدی را برای آن نام دامنه انجام می دهید. شما هنوز هم می توانید به سایت دسترسی پیدا کنید.
URL یک مسیر کامل است و کلیه اطلاعات لازم برای دسترسی به یک وب سایت مشخص را در اختیار شما قرار می دهد.
اهمیت درک تفاوت بین URL ها و دامنه ها
امیدوارم تاکنون درک بهتری از نام دامنه ها و آدرس های اینترنتی ، نحوه ارتباط آنها و تفاوت های آنها داشته باشید.
بیشتر بخوانید >> تفاوت بین HTML,CSS و JavaScript
هرچه درک کنید که چگونه وب سایت و دامنه شما با هم کار می کنند ، بهتر می توانید مشکلات جزئی را برطرف کنید. شما با وب سایت خود خودکفا می شوید ، و لازم نیست هر زمان که با یک موضوع کوچک در مورد سایت خود مواجه شدید به پشتیبانی متکی باشید.
به عنوان مثال ، اگر وب سایت شما نشان داده نشده است ، ممکن است مشکلی در ثبت سوابق DNS شما به مکان صحیح باشد. یا حتی می توانید دامنه خود را هنگام اضافه کردن آن به هاست خود اشتباه کنید.
فراتر از عیب یابی وب سایت داشتن دانش عمیق تر درباره وب سایت شما و نحوه عملکرد آن همیشه چیز خوبی است. امیدوارم که شما برای انتخاب بسته میزبانی وب ، ثبت دامنه های جدید ، اضافه کردن تغییر مسیرها ، و حتی شروع به بازی با زیر دامنه ها ، مجهزتر باشید.